Bogdan Stoica.

Salutare și „La mulți ani!” tuturor.  Autorul român prezentat astăzi este Bogdan Stoica, blogger, fotograf profesionist și desigur, scriitor. Haideți să-l cunoaștem mai bine, atât pe el cât și cărțile sale. 

bogdan stoica imagini de pe bogdanstoica.ro

Cine este Bogdan Stoica?

Ca  vedem cine este, hai să vedem cine a fost.

Conform celor scrise în dreptul numelui său pe edituraunivers.ro, a fost jurnalist timp de 20 de ani însă pe undeva prin 2012 a hotărât renunţe la această meserie. N-a terminat-o de tot cu scrisul, a continuat scrie pe bogdanstoica.ro, blog început în 2009 cu care s-a clasat constant în top 10 cele mai bune bloguri din ţară, având peste un milion de vizitatori unici în fiecare an.

Ocazional, publică şi pe diverse platforme online de ştiri și nu numai precum academiacatavencu.info, evz.ro, psnews.ro etc.

A schimbat jurnalismul cu fotografia, este fotograf profesionist, găsiţi pe blogul său detalii clare despre tipul său de fotografie, ce fel de fotografii îi place să facă, ce îl interesează și ce nu. În paralel, mai da sfaturi în zona comunicării şi se ocupă şi cu upcycling, din când în când (practic, creează lucruri noi şi frumoase din lucruri vechi, reciclate).

Pe lângă toate cele de mai sus, este şi autor a două cărţi şi acesta este motivul pentru care ne-am adunat astăzi aici.

Din împletirea celor două pasiuni ale sale, scrisul şi fotografia s-a ales şi cu un motto „fotograf cu chef de scris”.

Carti scrise de Bogdan Stoica

le luăm pe rând, o începem cu o carte de care sunt foarte interesat, clar ia loc pe lista mea de „must have”. De ce? Pentru sunt la rândul meu interesat de fotografie, în primul rând pentru interesează mi pot face propiile fotografii pentru blogging, mi se pare mai interesant aşa. Un telefon e mai la îndemână faţă de un aparat foto, mai ales dacă vorbim de un aparat profesionist, pentru care nu cred are toată lumea buget și aici intervine cartea.

Cum să faci fotografii bune cu telefonul

Aşa se numeşte prima carte, care mi se pare maxim de interesantă. Este în format ebook şi poate fi descărcată de aici.

cum sa faci fotografii bune cu telefonul bogdan stoica

Mi se pare o carte foarte utilă, asta fiindcă nu e beletristică sau ceva de genul. Nu. Este un ghid care mi se pare folositor. Practic, poţi învaţa în urma lecturării acestui manual cum faci fotografii bune cu telefonul, sau cel puţin, cum faci fotografii mai bune. Fără îndoială, nu e de ajuns citeşti cartea şi devii vreun expert, o fie nevoie de multă muncă, dar cartea te poate ghida, poţi învaţă nişte trucuri simple care ţi fie utile şi te ajute imortalizezi mai bine momentele interesante pentru ţine.

Pentru cine nu este convins, aveți aici și un preview cu privire la această carte, te poți decide astfel dacă vrei sau nu să o cumperi.

Tipul din filme nu există! – 2016

A două carte se numeşte „Tipul din filme nu există!” şi este o carte educativă pentru femei, să-i spunem așa.

tipul din filme nu exista bogdan stoica

Îmi pare a fi o carte brutal de sinceră în care autorul le cam explică femeilor cam ce e în capul nostru, al bărbaţilor şi cam ce vrem… cam toţi. În același timp, face diferența între bărbați și băieței, între real și fals. Aveţi mai jos un fragment din carte preluat de pe site-ul autorului:

  • Porți barbă când ești suficient de sigur pe tine că o să semnezi un contract în ziua aia indiferent dacă te-ai bărbierit sau nu.
  • Porți barbă când nu contezi pe moaca ta drăgălașă ca să fuți. 
  • Porți barbă când meseria sau anturajul impun asta, nu când ești un student analfabet de la Spiru Haret.
  • Porți barbă atunci când fizicul tău emană suficientă masculinitate cât să pară că a generat-o singur, natural, nu ca să mimezi o masculinitate care nu există de fapt.

O scurtă părere despre această carte gasiți și aici, pe portiadecitit. Din ce am văzut până acum, raportat și la stilul autorului, este cu siguranță o carte amuzantă, atât pentru femei cât și pentru bărbați.

De unde o cumpăr?

Poate fi achiziționată direct de aici (la reducere în acest moment) sau de aici. Pe Bogdan Stoica îl găsiți cel mai ușor pe blogul propiu și personal, bogdanstoica.roacolo îi puteți vedea ultimele opere în materie de upcycling dar și ce mai scrie, cu ce se mai ocupă și în ce stadiu este cu următoarea carte din seria „Tipul din filme nu există”.


Nu uitați, susțineți literatura română, dați un share acestui articol și dacă vă place să citiți, nu uitați să vă abonați la site.

Sursă imagini: bogdanstoica.ro/streamland.ro/pagina de facebook

Bogdan Stoica.
4.5 (90%) 4 votes

2 comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *