Carti recomandate de scriitorii romani

carti recomandate de scriitori romani

C

e muzica asculta artistii? Ce mananca bucatarii? Ce medicamente iau doctorii? La ce filme se uita actorii? Ce masina prefera mecanicii? Si tot asa.

Eu am fost mereu curios sa vad cum procedeaza cineva de specialitate intr-un domeniu. De ce? Pentru ca respectivul are gusturi mai fine ca mine si stie sa aleaga crema, ce e mai bun din acel domeniu. De asta de fiecare data cand fac un interviu cu un scriitor roman, intreb si ce a mai citit in ultima vreme, ce l-a impresionat. Desigur, alegerile raman subiective dar sunt convins ca lecturile recomandate sunt peste medie.

Pe scurt, cartea pe care o va recomanda un scriitor, n-o sa placa tuturor, e clar. Insa o sa fie o carte buna, o carte scrisa cum trebuie chiar daca n-o sa-ti placa. Asta e diferenta intre o carte recomandata de scriitor si una recomandata de un prieten. Un scriitor va lua in calcul mai multe detalii si va sti sa aprecieze macar o tehnica deosebita de scriere.

Interviurile de unde am extras aceste fragmente, le gasiti in categoria dedicata, va recomand sa le cititi in intregime. Asa ii veti cunoaste mai bine pe autori si veti intelege mai bine recomandarile lor, se vor potrivi mai bine in context.

Rodica Maria Mijaiche : Martianul, de Andy Weir; Relicva, de Douglas Preston, Lincoln Child; De vorba cu extraterestrii, de Lisette Larkins;


Natasa Alina Culea: Marile Sperante, de Charles Dickens


Maria Nadina Szakacs: Inocenţii, de Ioana Pârvulescu, Hoţul de cărţi, de Markus Zusak, Cartea despre femeiSavatie Baştovoi.


Alina Sova: Maestrul si Margareta, de Mihail Bulgakov, Un veac de singuratate,  de Rafael Garcia Marquez.


Raluca Andreea Chiper: recomanda cartile scrise de Theo Anghel si pe cele scrise de Oliviu Craznic


Doina Stina: Despre frumusetea uitata a vietii, de Andrei Plesu, Cum citesc barbatii cartile femeilor, de Lia Faur si Serban Axinte, Orasul si cainii, de Mario Vargas Llosa, Placinta e dulce la sfarsit , de Alan Bradley


Catalina Potirniche: Cartea magiei divine,  Omraam Mikhael Aivanhov


Ciprian Albu: Kafka pe malul marii, Haruki Murakami


Livia Furia: IREn, Leila Sandra Coroian, Efectul umbrei, Chopra, Ford şi Williamson, Miza pe unu, George Tei, The Legend of Sun Knight  şi ½ Prince,  Yu Wo,  Visucy de Zanuka Lisandros


Mircea Țara: The Mime Order, de Samantha Shannon, The Buried Giant, de Kazuo Ishiguro Anotimpul pumnalelor, de Andrei Mazilu.

Ana-Maria Negrilă: Trilogia Prima Lege, Joe Abercrombie, pentru fantasy, Trilogia Problema celor trei corpuri, Liu Cixin, pentru hard SF, Bomarzo, de Manuel Mujica Láinez, pentru carte istorică.

Momentan atat, desigur ca voi updata articolul dupa fiecare interviu in parte. Daca ai citit ceva din aceste carti, nu ezita sa lasi un comentariu si sa ne spui parerea ta.

Nu uita, daca esti roman, sustine literatura romana!

Carti recomandate de scriitorii romani
4.6 (92%) 5 votes

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *