De ce sunt cartile de dimensiuni diferite?

De ce sunt cartile de dimensiuni diferiteZilele astea tot umblu prin biblioteca si fac curat. S-au adunat cam multe carti si de unele vreau sa scap. Da, eu nu sunt un fanatic din ala care sa pastreze tot ce aduna, sau mai exact, nu mai sunt. Am decis de ceva timp incoace ca voi tine doar ce-mi place mie mai mult si atat.

Ecuatia este simpla, daca mi-a placut foarte mult cartea, daca m-a emotionat atat de mult incat sa fiu sigur ca pe viitor macar o sa o mai rasfoiesc, atunci e ok, o pastrez daca nu… imi pare rau. Prefer insa sa o dau, poate asa se mai bucura si alte persoane de ea si asa mai fac si eu rost de niste bani si se si taie mai putini copaci. Sau macar eu asa sper.

Din acest proces, a aparut intrebarea, de ce sunt cartile de dimensiuni diferite?

Apus de Soareeste de exemplu pe format mic, de buzunar in timp ce Velerim si Veler Doamneeste pe format „normal”.

N-am facut research pe net sau ceva, desigur dar eu ma gandesc ca ar fi mult mai ok daca ar exista ceva standardizat. Pentru utilizatorii finali, adica cititorii ar fi multa mai simplu. Si cand zic ca ar trebui sa fie la fel, nu ma refer la numarul de pagini. Nu, acolo sa scrie fiecare cat o vrea, de la 50 la 1000 de pagini.

Eu ma refer doar la dimensiunea efectiva a cartii, cat de mare ar trebui sa fie? Eu cred ca o dimensiune intre un A4 si un A5 ar fi perfecta. Ar fi standard si bibliotecile si etc. n-ai mai avea probleme cu o carte cat un A4 pe care trebuie s-o indesi pe undeva, urmata de una editie de buzunar, pe care trebuie sa o pui nu stiu unde.

Ar trebui sa fie un format standard sau nu stiu, maxim doua variante, hai sa zici ca se accepta si cartile de buzunar. Restul, la revedere, in afara acestora doua sa nu ai voie sa tiparesti carti.

Eu oricum nu inteleg care-i logica, or fi ratiuni de marketing in spate, n-am studiat problema, ma repet.

Tu ce zici, de ce sunt cartile de dimensiuni diferite?

De ce sunt cartile de dimensiuni diferite?
4.3 (85%) 4 votes

2 comments

  1. Chiar nu inteleg. Mi-ar placea sa fie de aceeasi dimensiune, biblioteca mea ar arata mult mai ordonata. In plus, mi-ar placea la unele edituri sa fie scrisul mai mare si hartia putin mai groasa. Copertile cartonate ar ajuta mai mult la pastrarea si rezistenta cartilor.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *