Despre mine si despre Blog.

Salutare. Fiind primul post pe acest blog, as vrea sa va spun cateva cuvinte despre proiect dar si despre mine, in ordine inversa insa. O sa aflati mai intai cate ceva despre mine si apoi cate ceva despre „Scriitori Romani„.

pexels-photo-12064 loc pentru multi Scriitori Romani
sursa

Despre mine

Am mai multe nume si nick-uri, insa cel mai frecvent folosit este Dan. Am inceput acest blog din pasiune pentru literatura si in special pentru literatura romana. Aveam intr-o zi chef sa citesc ceva scris de un scriitor roman contemporan insa nu am gasit pe nicaieri o lista cu acestia sau ceva de genul, nici macar pe wikipedia.

Mai sunt editurile si librariile online care au liste intr-o oarecare masura insa mi se par sarace in informatii si pe langa asta, au carti sau info doar ale autorilor cu care colaboreaza ei. Eu ii vreau pe toti, indiferent de editura.

Atunci mi-a venit ideea sa fac eu un site, unde pe cat posibil sa centralizez informatii cu privire la toti cei ce scriu in limba romana.

Ma intereseaza in special scriitorii contemporani, pentru ca a auzit toata lumea despre Nicolae Iorga sau Liviu Rebreanu, insa foarte putini oameni au auzit despre aproape oricare scriitor contemporan (si eu ma numar printre ei), tocmai pentru ca nu sunt mediatizati aproape deloc. Sper ca acest blog sa fie de ajutor si sa faca un pic de lumina prin literatura romana contemporana.

Despre „Scriitori Romani”

Asa cum am spus mai sus, acest blog este dedicat celor ce mananca litere pe paine, cu toate astea scriu corect. Este pentru cei ce au simtit chemarea, cei ce scriu tot timpul, cei ce incearca sa tina sus o arta neglijata in Romania. Este insa o arta care cel putin odinioara a tinut steagul sus la nivel european, operele literare romanesti fiind apreciate de-a lungul Europei si nu numai.

Pentru ei este acest blog ce imi doresc ca in timp sa ajunga un soi de portal, un almanah, un dictionar cum vreti sa-i ziceti. Imi doresc ca la un moment dat, cand de exemplu cineva o sa vrea sa citeasca o carte fantastica scrisa de un roman, sa poata intra aici, sa vada ce optiuni are si sa-si aleaga o carte.

Daca voi reusi, ramane sa vedem impreuna!

Sa ne citim cu bine si daca vi se pare util acest site, nu uitati ca un share va fi mereu de ajutor!

Despre mine si despre Blog.
5 (100%) 4 votes

2 comments

  1. Sunt scriitoare si in perioada 2013-2016 am scris patru cărti de dezvoltare personală,educatia părintilor bunicilor,educatorilor,etc. despre intelepciune si valori morale,atat singură,cat si in colaborare cu alti oameni simpli,care au crezut in deviza:” unitate in diversitate”.Intr-adevăr,nu sunt mediatizată,cu greu mă strecor cumva in lumea scrisului,dar ,cred in valoare mesajului transmis in aceste cărti si voi continua să cred in misiunea cu care am fost investită :aceea de a ajuta la schimbarea mentalitătilor invechite,negative sau depreciative. Multumesc..!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *