Flash Scriitori: Marius Ghilezan

Marius Ghilezan

Asa cum spuneam data trecuta, la articolul despre Bogdan Hrib, uneori nu prea am ce sa adaug cu privire la unii scriitori romani, pentru ca deja promovarea lor este peste blogul meu. Pentru ca sunt scriitori romani si pentru ca desigur, sunt foarte importanti pentru literatura romana, le-am dedicat o serie de articole dar pe scurt.

Marius Ghilezan

Astazi, vi-l prezint pe domnul Marius Ghilezan, jurnalist si coordonator in campanii electorale, scriitor roman, lector, consilier politic si un suporter inflacarat al lui Poli Timisoara. Lista meseriilor si colaborarilor domnului Ghilezan, ar putea continua fara probleme, dansul a avut o viata foarte activa cu multe activitati.

Gasiti tot ce aveti nevoie pe site-ul dansului, http://mariusghilezan.ro.

Dansul este autor al cinci carti si anume:

 • H

  otia la romani
  – Este cartea care mi-a atras cel mai mult atentia, ce ia loc pe lista mea si la un moment dat, cand o sa-i vina randul imi va pica sigur in maini. Asta pentru ca pe scurt, mi se pare un eseu genial despre hotia si tot cea inseamna ea pentru cultura romana. Se pare ca noi, romanii, o cam avem in sange. Sau ma rog, hotia este cumva peste tot, fie ca ne dam sau nu seama.

Poate fi cumparata de pe Libris, la pretul de numai 10 lei.

 • F

  uria
  – a aparut in 2005, si este o uriasa declaratie de dragoste pentru fotbalul din Timisoara. Este violeta cap-coada, la propiu si la figurat. Este insa o carte formata ca un bildungsroman, autorul imbina utilul cu placutul.
 • I

  mpostURA – despre snobism si puterea falsului
  – aparuta tot in 2008, este o carte politico-sociala. Este cumva si o satira dar si o analiza, un eseu despre societatea romaneasca si ce este, vs ce ar trebui sa fie. Un soi de „romanul este bun la toate” dar pana la urma la nimic.
 • T

  igara unui viitor de paie
  – un volum de poezie al autorului, vedeti clipul de mai jos.

Poate fi cumparata de pe Libris, la pret redus.

 • M

  anual de campanie electorala cu elemente de New Media
  – este o carte scrisa dupa un stagiu de studiu in USA si explica cum se face o campanie electorala, in detaliu. Practic, e un manual de marketing sau de publicitate de folosit in zona politica si nu numai. Publicitatea e publicitate, principiile raman valabile indiferent de domeniul unde le folosesti.
 • M

  edi, cu ochiul sticlos
  – inca un volum de poezie, dar mai recent, din 2012.
 • A

  natomia Succesului. Marius Ghilezan de vorba cu Dorin Sarafoleanu
  – as putea spune ca este o carte motivationala dar si o biografie sau un interviu. Se vorbeste despre Dorin Sarafoleanu, un medic de elita, la propiu si la figurat, recunoscut la nivel mondial. Este si o carte patriotica, fiindca incearca sa ne induca ideea ca se poate si in tara.

Poate fi cumparata de pe Libris, la pret redus.

Cam atat pentru astazi, pana data viitoare, nu uita, daca esti roman, sustine literatura romana!

Sursa imagine: mariusghilezan.ro

Flash Scriitori: Marius Ghilezan
4.3 (85%) 4 votes

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *