GH. Braescu – Toasturi cazone

Salutare. Fiind un blog destinat scriitorilor români mi se pare important să conțină și recenzii de carți românești. Având însă în vedere ca eu mai activez pe un blog unde am recenzii de carte, în unele cazuri voi posta aici doar fragmente și vă voi direcționa către articolele respective.

Este și cazul acestei cărți, este prima carte recenzată de mine vreodată, recenzie întocmită undeva în septembrie 2015. Vă las mai jos câteva citate din această carte:

-Sa traiti, domnule general, cui ati dat dumneavoastra galosii in primire?

-Ce?

-Nu se gasesc galosii nicaieri!

-Hai?…Cheama seful de stat-major…

…- Unde i-ati lasat domnule general?

-Aici i-am lasat!… Sa se gaseasca galosii, ca nu distrug podul pana ce nu-mi gasiti galosii!

…Sa vie plantonul!

– Ordinati!

-Unde sunt galosii tilharule?

-Ii aveti in picioare, traiti, don gheneral! observa bucuros soldatul, care nu indraznise sa se uite in ochii superiorului.

-Asa e frate!… Ei, dracie… Bine, baiete… Sa distruga podul…

L-a prins emotia.

-Ba jandarmii. Aghe i-o scos salba din maini si l-o dus la spital. Tremura ca varga, si cum l-o pus in pat, o mai treut ce-o mai trecut, si s-o apucat de-o murit…Mai zi ceva daca-ti da mina…

Un maioras, mirat ca un miel in ajunul Pastelui, cu parul rarit, cu burta pornita la avansare exceptionala, intra, fara sa inchida usa, in camera furierilor si ridicand piciorul pe masa, ordona, aprinzandu-si tigara:

-Ia o cirpa, baiete si sterge-ma binisor de praf.

-Esti fecior de bani gata?

– De general.

-Ajunge, mersi, destul, copile, stiam, te-am pus numai la incercare, am vrut sa-ti dau o mica lectie; n-ai avut incredere in mine, trebuia sa te prezinti deschis, ca la un camarad: „Sint baiatul lui don gheneral cutare”. Cum il cheama pe domnul gheneral?

-Popescu, a murit, era de rezerva.

-Sterge si cizma ailalalta!”

Recenzia completa o puteti gasi pe infrasunete.eu.

Daca vi s-a părut suficient de interesantă o puteți cumpară de aici la prețul de 0.99 lei (nu este o greșeală, am scris bine).

GH. Braescu – Toasturi cazone
4.3 (86.67%) 3 votes

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *