Inginer si scriitor, a scris carti tehnice si informatice dar si beletristica. Mircea Băduț

 Cine este Mircea Băduț?

Mircea Băduț  este un inginer si scriitor roman nascut pe 15 noiembrie 1967, in Ramnicu Valcea. Este absolvent al Facultatii de Eletrotehnica din Craiova, promotia 1992. In prezent isi desfasoara activitatea in calitate de consilier informatica la Oficiul de Cadastru si Publicitate Imobiliara.

Carti scrise de Mircea Băduț

Este un foarte, foarte prolific autor. A scris 11 carti tehnice si cateva sute de articole pentru reviste din Romania si din Europa.

Cartile  sale tehnice aduc un concept nou, ce ii apartine autorului, mai exact sunt structurate pe trei niveluri, incepator, mediu si avansat. Fiecare isi poate alege asadar singur nivelul de instruire.

Fiind 11 carti doar cele tehnice, nu voi trece prin toate, doar le voi aminti. Ma voi opri un pic asupra cartilor de beletristica, insa si acestea sunt numeroase, 5 la numar.

AutoCAD-ul in trei timpi – editia a III-a

A aparut in 2011 la editura Polirom, este asa cum spuneam mai sus editia a 3-a adaugita si revizuita. Contine ultimele versiuni de AutoCad, aparute la momentul respectiv.

Din cate stiu eu, AutoCAD-ul este un program foarte complex si interesant de proiectare. Un manual de acest tip este foarte util cu siguranta pentru cei interesati de proiectarea asistata de calculator.

Poate fi cumparata de pe libris, la reducere.

Calculatorul in trei timpi – editia a IV-a

Inca o carte tehnica dar utila, de data asta o carte pentru toata lumea. Fiecare om are nevoie de initiere in ale calculatorului, depinde de gradul de expertiza si experienta al fiecaruia.

Cartea face o trecere prin lumea calculatoarelor, explica diverse componente ale acesteia de la componentele unui calculator, la Internet, prezentari etc.

Cartea poate fi cumparata de pe elefant

Cu privire la cartile de beletristica, m-am oprit asupra a celei mai recente carti aparute si anume „DonQuijotisme AntropoLexice”.

DonQuijotisme AntropoLexice

Mircea Băduț coperta donquijotisme antropolexice

Cartea prezentata astazi se afla la editia a II-a, aparuta pe 14.03.2017 la editura EuroPress Grup. Initial, cartea a fost lansata in 2015.

Pe 11 martie, a primit premiul I la concursul de literatura Alexandru Macedonski, desfasurat la Bucuresti.

„DonQuijotisme AntropoLexice”este proza scurta, formata din eseuri inedite. Acestea sunt inspirate atat de chestiuni cvasi-cotidiene cat si din subiecte la care se gandeste mai putina lume.

Cartea ne aduce „un amalgam de provocari pentru minte si pentru inima, intr-un melanj pastelat, sustinut pe tot parcursul de impletitura a trei filoane esentiale: auto-ironie, umilinta si duiosie. De altfel, ideea de smerenie – atat cea subiectiva cat si cea extinsa la intreaga specie – constituie aici o reiterare definitorie.

O puteti cumpara de pe emag si puteti citi o recenzie despre ea la chinezu pe blog.


Despre Mircea Băduț sunt multe de zis, asa ca va invit sa cititi pagina sa de wikipedia sau profilul sau de goodreads. Acolo gasiti si restul cartilor scrise de el.

Nu uitati sa va abonati la blog (dreapta sus) si sa dati un like si un share pe Scriitori Romani (dupa like, click dreapta si setati „see first” ca sa va apara mesajele).

Daca esti roman, sustine literatura romana!

Inginer si scriitor, a scris carti tehnice si informatice dar si beletristica. Mircea Băduț
4 (80%) 2 votes

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *