Iulia Ioniță.

Salutare. Neintenționat dar continuăm articolele despre autori speciali. Daca data trecută am vorbit despre un sportiv și un scriitor, Silviu Urdea, de data aceasta vorbim despre un autor foarte tânăr, Iulia Ioniță. Este autoarea cărții „Flori în păr”, pe care a scris-o la doar 18 ani. Voi ce făceați la 18 ani? Eu doar visam, la cam orice.

Despre Iulia Ioniță

iulia ioniță poza flori in par

Ca să o cunoașteți mai bine vă invit direct pe blog-ul ei, de unde am spilcuit și eu câteva informații (și imaginile).

Iulia Ioniță este născută în București, generația 1997. Este absolventă a Colegiului Național „Ion Neculce”, specializarea filologie. A fost dintotdeauna pasionată de scris, de când era mică trecând treptat de la compuneri școlare și poezii haioase la povești și blogging. În 2009 scria pe primul ei blog „Jurnalul meu de aberații”, loc de antrenament.

A continuat cu diverse povestioare pe diverse site-uri printre care și wattpad iar în noiembrie 2014, deja scria la romanul său de debut, „Flori în păr”. Acesta a apărut pe 07 februarie 2016 la Editura Datagroup.

De ce scrie? Conform propiilor spuse pentru că: „Îmi place să scriu, pentru că mă exteriorizez diferit, exprim mult mai bine ceea ce am de spus„.

Flori în păr

coperta flori in par carte iulia ionita

Este o ficțiune ce se împletește cu realitatea. Este o poveste despre Amy, o fată cu o viață perfectă în aparență ce reprezintă un model pentru fetele care o văd la tv. În scurt timp însă viața e capătă întorsături nebănuite. Este violată de actualul ei prieten iar asta îi schimbă total și complet viața și începe o luptă uriață cu ea și cu toată lumea.

„Flori în păr” este despre „… cei copii care fumează iarbă. Acei copii care nu beau „o bere” într-un restaurant de fițe, ci care se duc unii la alții acasă ca să bage pastile până uită de realitate și uită cine sunt. Suntem acei copii care nu își fac temele. Care pleacă de la ore ca să compună un cântec. Suntem copiii care, dacă nu te suportă, îți scriu numele pe o țigară și te fumează. Și devii spulberat. Noi suntem copiii fără regrete. Pentru că știm că, atunci când am făcut-o, am fost fericiți.

Este o carte altfel de la/și pentru o generație altfel aș spune eu. Se simte un altfel de vibe, este o carte mai curajoasă și mai nonconformistă decât probabil suntem noi obișnuiți. Generațiile tinere, cei liberi care îșî asumă riscuri în viața reală și le vor asuma și în scris, la propiu și la figurat.

Pe goodread.ro și pe recenziicărțibune puteți găsi doua recenzii pentru această carte.

„Flori în păr” scrisă de Iulia Ioniță, poate fi cumparată de la cărturești.

În încheiere, aș vrea să menționez ca trecând peste orice, eu o consider pe Iulia Ioniță un model, o inspirație. Îmi place când văd oameni mergând de mici pe un drum și este clar că este cazul ei. Consider că astfel de oameni trebuie susținuți în demersurile și activitatea lor, pot servi ca modele pentru alții, le pot arăta altora că se poate și la o vârstă fragedă. Trebuie doar să începi și să nu te dai bătut dacă nu iese din prima.


Dacă ai citit cartea, nu ezita să lași un comentariu mai jos și să ne spui părerea ta. Te invit de asemenea să te abonezi la blog (dreapta sus) și la pagina de facebook, Scriitori Romani. Dacă ești român, susține literatura română!

Iulia Ioniță.
4.5 (90%) 8 votes

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *