Lina Moaca

Salutare. V-am zis aici care e scopul blogului, mai completam pe parcurs, sa trecem insa la treaba. Primul autor roman prezentat astazi este Lina Moaca, autor despre care puteti afla mai multe mai jos.

Cate ceva despre Lina Moaca

Lina Moaca

S-a nascut la 25 mai 1980 in Caransebes, pe care l-a parasit insa mai tarziu pentru Portugalia. Din 2008 locuieste in Spania. Este absolventa a facultatii de Teologie-Istorie si pe langa altele, se simte atrasa de civilizatia dacica. De asemenea, de legenda celebrului continent Atlantida pe care promite sa-l recreeze intr-un nou roman.

Se descrie ca fiind o fire linistita, optimista, organizata si disciplinata pasionata de muzica, plimbari in natura si familie, desigur. Un om simplu dar, in acelasi timp, un om complicat. Pentru ea scrisul este eliberare, libertate.

“Lumea e emotie, emotia e viata, viata e poveste, povestea e culoare, culoarea e lumina, lumina e eterna“.

A inceput sa scrie undeva prin 2009, pe blogul sau, insa prima carte a scris-o la 30 de ani. Aceasta a fost:

2014 Oameni, ingeri si demoni

Este al primul roman iesit din condeiul Linei Molina moaca oameni, ingeri si demoniaca. A aparut in mai 2014, sub egida editurii Hergbenet, are circa 700 de pagini si face parte din colectia „Cartile Arven”.

Cartea ne prezinta povestea gemenilor Willy si Lilly, creaturi de-o frumusete neobisnuita si avand puteri supranaturale. Ei sunt Fiii Luminii insa au viziuni diferite.

Lilly isi doreste sa cunoasca oamenii direct, traind in mijlocul lor, si isi convinge fratele sa se mute in Bucuresti unde cei doi o întalnesc pe Alexandra, fiica unui afacerist lipsit de scrupule.

La inceput Willy nu este de acord cu implicarea lor in problemele muritorilor dar la insistentele lui Lilly accepta o casatorie de convenienta cu Alexandra, pentru a o scoate de sub tutela distructiva a tatalui. Crimele, fatarnicia, rautatea impanzesc orasul si restul provinciilor. Odata ce Lilly se angajeaza sa-i patrunda tainele, pentru ca dreptatea sa triumfe, piramida intunecata se clatina. Insa, in strafundul pamantului, de pe tronul intunecat, Willworf – sprijinit de Marele Iluminat – faureste planuri de atac, asteptand momentul potrivit sa-si surprinda fratele si nepotii.

„Oameni, ingeri si demoni” este o carte despre luptele noastre interioare, despre lumina si intuneric, bine si rau, yin si yang si nu in ultimul rand, o carte despre iubire ce pare sa fie singura forta creatoare si salvatoare in acelasi timp.

2015 Valuri de Viata

lina moaca valuri de viataEste al doilea roman scris de Lina Moaca si a aparut in noiembrie 2015 la editura Hergbenet, face parte din colectia „Cartile Arven” si are circa 432 de pagini.

Dupa propiile declaratii ale autoarei, cartea este inspirata de fapte reale. O prietena a autoarei a suferit un accident de circulatie. A fost de ajuns o secunda de neatentie si un tir ca vietile mai multor persoane sa fie complet rescrise in feluri nebanuite pana atunci. Experienta aceasta i-a adus autoarei un fel de revelatie. A realizat atunci ca nu noi ne controlam viata neaparat, ci viata ne controleaza pe noi.

Despre asta vorbeste si cartea. „Valuri de Viata” ne spune povestea Irinei Albu, o fetita ce la varsta de 9 ani isi pierde parintii intr-un accident de masina stupid. Noua ani mai tarziu, se indragosteste insa nu oricum si nu de oricine, incurcate sunt caile Irinei! Cu cat incearca mai mult sa-si traiasca viata, cu atat mai mult aceasta pare sa nu o lase sa faca asta.

Pare o carte foarte interesanta, cu o coperta foarte sugestiva.

 2016 Pasi in trecut

lina moaca pasi in trecutCea mai recenta carte semnata Lina Moaca se numeste „Pasi in trecut” si a fost lansata in 2016 la editura Librex.

Este o carte ce impleteste viitorul cu trecutul si ne vorbeste despre Dragos si Any, viitorul si despre Aurus si Lena, trecutul. Este o carte ce ne duce de pe valurile prezentului in adancurile trecute, tocmai in vremea temutilor, respectatilor, cunoscutilor daci. Descoperim astfel un fragment din acesti daci ce nu fac altceva decat sa se descopere, sa ne lase sa le patrundem tainele urmand sa ne lase pe noi sa credem ceea ce vrem.

Mai multe despre scriitoarea Lina Moaca, interviuri cu ea, puteti gasi pe blogul ei personal sau pe pagina de facebook, resurse pe care le-am folosit si eu pentru elaborarea acestui articol. Pagina de facebook este si sursa imaginilor prezentate in acest articol cu exceptia primei fotografii, aceasta face parte din arhiva personala a doamnei Lina Moaca.

Va invit sa cumparati si sa cititi cartile prezentate mai sus dar si pe cele ce cu siguranta urmeaza sa le scrie.

Primele doua carti pot fi cumparate de aici (la pret redus in acest moment) sau de aici, unde gasiti si „Pasi in trecut”.

Daca deja ati facut-o, atunci va invit sa lasati un comentariu cu parerea voastra despre cartea citita.

In incheiere, va las cu mesajul doamnei Lina Moaca, pentru voi, cititorii scriitoriromani.info: „Cartile ne dau putere, ne imbogatesc universul interior, prin ele ajungem la noi.”

Sanatate!

P.S Multumesc pe aceasta cale doamnei Lina Moaca pentru amabilitatea si promptitudinea cu care m-a ajutat sa completez acest articol.

P.S Daca sunteti fani ai literaturii si ai literaturi romane in special, atunci va invit sa va abonati la pagina de facebook „Scriitori Romani” si sa distribuiti acest articol. Este important sa ajunga la cat mai multa lume, fiindca este important sa fim constienti ca inca avem scriitori romani de valoare!

Lina Moaca
4.6 (91.43%) 7 votes

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *