Marius Albert Neguț

Marius Albert Negut

Salutare. Am revenit cu un nou articol, dacă data trecută am vorbit despre Tessa Nadir și cărți polițiste și fantasy, de data asta vorbim despre Marius Albert Neguț, autorul cărții „Îngeri rătăciți”. Dar pînă să vorbim despre carte, hai să discutăm despre autor.

Cine e Marius Albert Neguț?

 Păi conform propiilor cuvinte se descrie în felul următor: „Am două fetițe, am construit trei case, am plantat câțiva copaci, am scris o carte… AJUNGE?”. 

Iar tatuajele ne arată un om patriot și pasionat și interesat de civilizația dacică. Pentru mai multe detalii, vă recomand să studiați pagina lui de facebook.

marius albert neguț îngeri rătăciți

Cine sunt Îngerii și unde s-au rătăcit?

 cartea are mai bine de 500 de pagini și a apărut în 2016 la editura Libris Editorial

Hai să discutăm un pic despre „Îngeri rătăciți”.

Întâi de toate, trebuie menționat ca este o carte cu un scop nobil, la propiu și la figurat. Asta deoarece atrage atenția asupra trecutului aspru și mai ales pentru simplu fapt că autorul a anunțat ca va dona banii proveniți din drepturile de autor copiilor defavorizați.

Despre carte, mai bine ca cititul nu ne poate lămuri nimeni și nimic, dar până ajungem să o citim, hai să vedem ce putem afla despre ea.

„Îngeri rătăciți” este o carte despre trecut dar și despre viitor. De asemenea este o carte despre copilărie, dar nu genul de copilărie fericită ci acele copilării gri, cenușii spre negre, despre care nu prea se vorbește. Acțiunea are loc cumva paralel cu evenimentele care au condus la România de astăzi, sunt trecute cumva în revistă o parte din evenimentele comuniste din trecut: interzicerea avorturilor și apariția decrețeilor, interzicerea a aproape orice, și într-un final revoluția (sau ce-o fi fost aia) dar și evenimentele de după decembrie ’89.

În prim-planul cărții se află Ursu (Răducu), un copil provenit dintr-o familie dezbinată. Tatăl este violent și alcoolic și îl lasă orfan pe Ursu, deoarece îi ucide mama. Asta îl duce pe el la închisoare și pe copil la un cămin de copii ai nimănui. Asta îl face să treacă printr-o mie de experiențe care îl călesc și-l fac omul matur de mai târziu.

Alături de Ursu, sunt și Liana (Lia) dar și Gargamel, un puști care știe toate canalele străzii. Au de furcă cu viața dar și cu personaje precum senatorul Iordache, tatăl vitreg al Liei (a nu fi confundat cu celebrul #altăîntrebare), polițistul Scatoalcă (care are ceva personal cu copii străzii) și viața în sine. Pe rînd, aproape toți cei trei protagoniști ajung în postura de a se sinucide însă viața are totuși alte planuri cu ei.

Romanul este descris ca fiind cel care prezintă o realitate dură, brutală, uneori înspăimântătoare care te poate face să empatizezi cu personajele sau să te revolți. Cert este că te ține în priză pe parcursul cititului.

Mă opresc aici cu descrierea, puteți citi o recenzie completă a cărții scrise de Marius Albert Neguț pe ancasicartile sau portiadecitit sau puteți citi pe goodreads.com, părerile foarte complexe și detaliate exprimate de câțiva cititori.


„Îngeri rătăciți” poate fi cumpărată de pe libris.ro la preț redus în perioada aceasta.

Nu uitați să vă abonați la blog (completați câmpurile din dreapta sus) și dacă sunteți români, susțineți literatura română!

De asemenea, dacă v-a plăcut articolul, dați un like și un share la pagina de facebook Scriitori Romani.

Marius Albert Neguț
4.8 (96%) 5 votes

2 comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *