X
    Categories: 2013

Nicoleta Tudor

Salutare. Autorul prezentat astăzi este Nicoleta Tudor, autor a două cărți din seria fantasy.

Cine este Nicoleta Tudor?

Așa cum ea insăși se descrie intr-un interviu dat pentru cartinemuritoare.wordpress.com, este o fire boemă și visătoare, căreia îi place muzica, să picteze și să pună gânduri pe foaie în ciuda faptului că este economist de formație și profesie.

Pe lângă proză a cochetat și cu poezia în adolescență dar nu a publicat niciodată.

Despre cărțile scrise de Nicoleta Tudor.

Până în acest moment de sub penița Nicoletei Tudor au „evadat” două cărți, „Cercurile mistice” și „Orașul de deasupra”.

Cercurile mistice

Este prima carte din seria celor scrise de această autoare. A fost publicată în 2013 la editura Ex Libris Universalis.

Cartea ne prezintă povestea lui Matei și a Mariei, doi adolescenti ce trebuie să se descurce cu viitorul aruncat asupra lor de trecut. Maria este strănepoata Elvirei, care cu 100 de ani în urmă, undeva în zona Ardealului se îndrăgostise de Iani, un tînăr dintr-o șatră de țigani. Așa cum se întâmplă însă mai mereu, mama Elvirei nu prea a fost de acord cu dragostea asta a lor. Așadar, deoarece se ocupa cu vrăjitoria s-a apucat să arunce un astfel de blestem asupra șatrei de țigani, pe care i-a transformat într-un fel de umbre. Acțiunea este desigur paradoxala, pentru că de obicei era invers, cei din șatră se ocupă de vrăjitorii.

Cei doi tineri află toate treburile astea din jurnalul Elvirei și își dau seama că sunt astfel cumva desemnați să rezolve problemele strămoșilor.  Vor reuși?

Recenzii complete puteți citi pe cartinemuritoare sau pe bibliocarti.

Orașul de deasupra

Continuă povestea primei cărți și a văzut lumina tiparului în 2015. Poate fi citită independent de prima carte însă.

Personajul principal este Mădălina, fiica lui Matei și a Mariei. Este o adolescentă frumoasă, care are cam tot ce îșî dorește, o familie fericită care o sprijină, un iubit cu care are o relație armonioasă etc. Viața este frumoasă.

La un moment dat, Mădălina face o vizită în podul casei unde găsește ceea cea ea crede că este o monedă veche. Își dă seama însă că de fapt este un soi de portal care o duce pe cu totul altă planetă, la propiu. Acolo vede o scenă groaznică, ce o face să se întoarcă pe pământ și să stea cuminte. După mulți ani își face curaj și se reîntoarce pe planeta respectivă.

Și pentru această carte găsiți recenzia completă pe bibliocarti.


Sunt cărți pe care nu le puteți rata dacă sunteți fani ai genului fantasy. Puteți cumpăra „Cercurile mistice” de pe elefant și „Orașul de deasupra” de pe libris.

Nu uitați să vă abonați la blog (dreapta sus) sau la pagina de facebook, Scriitori Romani.

Dacă ești român, susține literatura română  și dă un share acestui articol!

Surse foto: facebook autor/ blibliocarti.com

Nicoleta Tudor
4.3 (86.67%) 3 votes
Orghidan :