Nu inteleg de ce sunt puse notele la sfarsit

Se da urmatoarea speta: esti in oras si comanzi cartofi prajiti cu salata verde si piept de pui la gratar. Chelnerul iti aduce cartofii prajiti si dupa ce termini cu ei iti aduce si pieptul de pui si ulterior iti aduce salata. E ok?

Eu zic ca nu. De asta continuam lista „de ce-urilor”, daca data trecuta intrebam de dimensiuni, de data asta ma intreb de ce pun unii autor notele la sfarsit. Sau o fi vina editurilor, a redactorilor etc.?

Nu stiu cine ia aceasta decizie, stiu doar ca nu este o decizie inspirata. Pentru ca pur si simplu citesti frumos cartea si dai peste un termen pe care nu-l cunosti. Poate fi un obiect, o localitate, un obicei, o forma de relief samd. Nu conteaza, cert este ca poate fi ceva pe care tu nu-l cunosti.

Si cum unul dintre motivele pentru care citesti o carte este sa inveti chestii noi, faci asta. Te uiti in josul paginii sa vezi ce inseamna acel termen. Surpriza, acesta este tocmai la sfarsit si am intalnit cazuri unde nici macar nu era numerotat sau ceva de genul, sa gasesti repede.

Inteleg ca poate notele de subsol strica estetica unei carti, dar este pur si simplu enervant sa te duci mereu la sfarsitul cartii si sa cauti ce inseamna nu stiu ce chestie.

Tie cum ti se pare asta?

Nu inteleg de ce sunt puse notele la sfarsit
4.5 (90%) 2 votes

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *