Sakura: festivalul care face sa pice preturile precum kamikaze!

flori de cires sakura

E urat afara, in functie de zona unde locuiesti, acum daca te uiti pe geam vezi vant si ploaie sau ninsoare, dupa caz. E frumos insa in casa, mai ales daca esti in concediu inca (cazul meu).

Pur calendaristic insa ar trebui sa ne aflam in plina primavara, in plin soare. Ar trebui sa avem o astenie de primavara nu o depresie de toamna/iarna. Primavara, anotimp mult-iubit cand totul renaste, cand totul e verde, inflorit, albinele zumzaie si asa mai departe.

Tot primavara se mai intampla insa ceva, cel putin intr-un anume colt al lumii mai exact in Japonia. Are loc sarbatoare Sakura (floare de cires in traducere), pom foarte stimat si iubit in tara nipona. Intotdeauna ciresul a ocupat un loc special in viata japonezilor, a fost si este un simbol al acestei tari.

Exista daca nu ma insel in aceasta tara si o gramada de parcuri, alei cu ciresi etc. Va inchipuiti cat de frumos trebuie sa fie in primavara sa mergi pe acolo, cand pe jos e un covor de petale de flori de cires? Nu mai vorbesc de arome.

Din cate imi amintesc, ciresul avea cumva legatura si cu faimosii kamikaze. Este un cuvant intraductibil daca am retinut eu bine si inseamna pe undeva caderea florii de cires.  Iata insa cum japonezii cu simtul lor special au transformat suicid-ul in ceva romantic.

S-o fi nascut romanul poet insa japonezul mi se pare si mai poet. Nu mai vorbesc de simbolismul care mi se pare ca este prezent in ambele tari.

Daca la fel ca si mine ai o slabiuciune pentru carti, Japonia, primavara, cirese si nu numai, atunci sunt sigur ca te vei bucura sa afli ca in perioada 20.04-03.-5.2017, in cinstea sarbatorii Sakura, carturesti-ul deruleaza o campanie de reduceri.

Poza va duce direct pe site si acolo puteti afla mai multe dar ma simt obligat sa va comunic ca sunt multe produse la care au reduceri, nu doar cartile. Au reduceri si la cani si la ceaiuri si la filme etc.

flori de cires sakura

Gasiti acolo filme foarte celebre vechi si noi precum Rushomon sau Silence (lansat in 2017 sub bagheta lui Scorseze), carti ale celebrului Murakami, seturi de ceai etc.

Daca esti japonezofil, atunci acum e momentul. Eu sunt tentat in special de cani si obiecte de decor, am nevoie de ele ca sa ma inspire.

Tu, pe tine ce te tenteaza?

Sursa imagini: pexels.com si carturesti.ro

Sakura: festivalul care face sa pice preturile precum kamikaze!
4.5 (90%) 2 votes

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *