Sandra Coroian

Salutare. Ca de obicei şi astăzi vorbim despre un autor român, este vorba despre Sandra Coroian, o surpriză plăcută pentru mine. Sunt ascultător de rap, aşa ştiam de Sandra, însă o ştiam MC nu ca scriitor. Am fost aşadar plăcut surprins aflu de debutul ei literar ce a avut loc chiar anul trecut, la târgul Gaudeamus. Haideţi însă  o cunoaştem mai bine.

sandra-coroian-autori-site

Cine este Sandra Coroian?

Este originară din Reşiţa, a activat circa 14 ani în hip-hop, în underground, a fost violoncelistă timp de 8 ani iar în prezent este traducătoare cu licenţă. După mai multe încercăriperseverenţa i-a fost răsplătită. Şi-a găsit chemarea în scris, oarecum paradoxal. Aşa cum ea însăşi mărturisea pentru quantumpublishers.ro, în liceu ura literatura, dar mai târziu şi-a găsit calea în scris.

Încă dinainte de a citi cartea putem învața ceva de la Sandra și anume: să ne urmăm visul și să nu renunțăm. Sandra n-a renunțat în ciuda tuturor piedicilor. Așa cum preciza pentru cartizburatoare.blogspot.ro, cartea pe care a reușit s-o publice în noiembrie 2016 este a treia încercare a ei în acest sens. Succesul acesta reprezintă încununarea a 13 ani de muncă. E prea devreme pentru concluzii însă mie mi se pare clar și mă repet: sa nu renunțăm niciodată la visul nostru! La un moment dat, va fi în regulă.

I.R.En

Cum spuneam mai sus, „I.R.En” este o carte SF ce a fost lansată în noiembrie 2016 sub egida Quantum Publishers. Hai să vedem cum este descrisă cartea chiar pe site-ul editurii (tot de acolo am luat și imaginea cu coperta):

coperta leila sandra coroian i.r.en

Atunci când afli că viața pe care ai trăit-o nu îți aparține, ce ai de gând să faci?

Într-o lume în care oamenii se ghidează după 5 coduri, sunt conduși de 5 Supremi, iar visele sunt interzise, Cehel Ynue, o tânără ce pornește în viață ca fiind un copil prodigy, se zbate să descopere adevărul, încălcând regulile.

Pe parcursul călătoriei sale, Cehel se întâlnește de mai multe ori cu termenul necunoscut I.R.En., care îi obsedează subconștientul și care o împinge spre aflarea adevărului.

O singură lume, fenomene bizare greu de explicat, un Healer și un Mediator care refuză să accepte realitatea oferită de către sistem.

I.R.En., romanul care împinge cititorul să se îndoiască de propria realitate în care trăiește, făcându-l să întoarcă pagină după pagină pentru a afla răspunsul la toate întrebările pe care este constrâns să și le pună.

Tot pe site-ul editurii găsiți și păreri de la cititori cu privire la acest roman. Am văzut mult entuziasm printre aceștia, se simte din părerile lasate de ei, cum ar fi:

Este o carte complexă care te face să te gândești ce este viața, ce este conștiința şi care sunt adevăratele coduri care ne ghidează cursul evenimentelor, ce este realitatea şi cât anume din construcțiile noastre mentale sunt ceea ce par a fi.”

Este o carte extraordinară! Te atrage într-un vârtej de întrebări pe care poate nu ți le-ai pus niciodată, ca un impuls pentru dărâmarea unor bariere pe care ai fost învațat să ți le impui.”

„Citind cartea Sandrei Coroian, impresia a fost cea a unui film SF în care realitatea și imaginarul par delimitate de o linie extrem de subțire. Ai crede că e vorba despre lupta dintre omenire și un sistem căruia oamenii i-au căzut prizonieri, ai crede că cineva de sus dictează totul și că orice tentativă de împotrivire e drastic pedepsită, ai crede că totul este doar o iluzie. Sau poate toate la un loc și, în același timp, niciuna. Dar, mai ales, când te apropii de final și crezi că intuiești cum se va termina totul, se produce cea mai mare dintre surprize. Așa încât finalul este și nu este lăsând cititorul deopotrivă gură-cască dar și doritor de un deznodământ.”

Un interviu cu Sandra Coroian gasiti aici, pe cartizburatoare, caon.ro sau pe portiadecitit.

Desigur, cartea poate fi cumparata de pe siteul Quantum Publishers dar si de pe alte site-uri ca Libris sau Elefant.

În prezent, Sandra Coroian lucrează la un alt roman care însă nu este pe același film cu primul, ci este un thriller. În funcție de evoluția romanului, este posibil și ca „I.R.En” să fie urmat de o continuare.


Nu uitați, susțineți literatura română, dați un share acestui articol și dacă vă place să citiți, nu uitați să vă abonați la site (dreapta sus).

Sursă imagini: quantumpublishers.ro

Sandra Coroian
4.4 (88%) 10 votes

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *