Silviu Urdea

Salutare. Astăzi vom discuta despre un scriitor român atipic, Silviu Urdea. De ce zic asta? Pentru că este probabil printre singurele persoane din țară și chiar din lume care are doua pasiuni, pe care le practică la nivel de performanță și anume scrisul și sportul. Atenție însă, în cazul lui nu vorbim de cărți biografice și eventual scrise de altcineva.

Despre Silviu Urdea

poza silviu urdea

Silviu Urdea este brașovean de origine, s-a născut în orașul de sub poalele Tâmpei în 1992. A urmat studii de proiectare în CAD iar în anul 2011 a debutat în competițiile de Strongest Man atat pe plan național cât și international, cum era și normal pentru cineva care provine dintr-o familie de sportivi (tatăl haltere, mama atletism).

A debutat în 2014 la editura Herg Benet, cu thriller-ul „Suflet pierdut”. Nu s-a oprit aici și circa doi ani mai târziu, în 2016 a apărut al doilea roman, tot un thriller,  ” Nu mă tem”. În prezent, scriitorul lucrează în continuare la un al treilea roman, „Războiul Legendelor: Deceniul Sfânt”, de data aceasta un roman fantastic, cu personaje pe măsură și o lume de neimaginat.

Mai multe despre autor însă, citit voi singurei pe profilul lui de Goodreads (sau dați un search pe google). Să ne concentrăm asupra cărților.

Suflet pierdut – 2014

coperta suflet pierdut roman silviu urdea

După cum spuneam și mai sus, acest roman „Suflet pierdut”, a apărut în 2014 sub egida editurii Herg Benet. Este un thriller la bază condimentat însă cu accente de roman polițist dar și de dragoste, horror etc. Reprezintă un amalgam de romane și de direcții.

„Suflet pierdut” ne oferă povestea lui Mihail, un tânăr de 20 de ani ce are o relație fericită cu Emma. Însă, așa cum procedează viața uneori, Mihail este lovit din plin. Emma moare în spital în urma unui accident, iar Mihail încearcă să afle cine e de vină. Pe fir intră și inspectorul Constantin, care încearcă să afle și el cine e vinovat pentru moarte Emmei și a altor tinere ce au dispărut înaintea ei.

O recenzie completă și interesantă puteți citi aici, pe semnebune.ro.

De asemenea, romanul a beneficiat și de un video book trailer, ceea ce mie mi s-a părut foarte tare.

Puteți cumpăra cartea de aici (la reducere în acest moment).

Nu mă tem – 2016

coperta nu ma tem carte silviu urdea 2016

Silviu a continuat să scrie dupa apariția primului roman, cu un alt thriller, unul mai psihologic (daca îmi este permisă exprimarea) decât primul. „Nu mă tem” este un roman interesant. Ne este prezentată povestea a doi oameni, Ihrin si Filip.

Ihrin, este medic însă are boală pe bărbați, la propiu. Are o ură viscerală la adresa acestora și simte un dezgust profund. Filip, este pacientul ei însă este un pacient special. Nu-și aduce aminte nimic din ce i s-a întâmplat, știe doar din prezent. Știe că e legat de pat, că nu se poate mișca și că nu știe nimic despre el. Universul lui este reprezentat în acest moment de Ihrin și de Tăciune, motanul ei obez.

Ce e adevărat și ce nu din tot ce vede Filip? De ce îl chinuie Ihrin, chiar îl vindecă sau pur și simplu… se distrează cu el?

Vedeți voi dacă citiți cartea pe care o puteți cumpăra de aici (transport gratuit).


Dacă ați citit vreunul din romanele lui Silviu Urdea, aștept să-mi spuneți mai jos cum vi s-a părut. Nu uitați, susțineți literatura română și dați un share dacă v-a plăcut articolul. De asemenea, vă puteți abona la blog completînd cîmpurile din dreapta sus și veți primi astfel articolele direct pe mail.

Sursa imagini: facebook Silviu Urdea.

Silviu Urdea
4.8 (96%) 5 votes

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *