Tessa Nadir

Salutare. Autorul prezentat astăzi este Tessa Nadir.

Cine este Tessa Nadir?

scriitoarea tessa nadir

Brașoveancă de origine și absolventă a Facultății de Drept, se descrie ca fiind „o persoană calmă, diplomată, veselă și cu un simț al dreptății foarte dezvoltat” (literaturapetocuri.ro).

Mărturisește de asemenea o mare pasiune pentru tot ceea ce înseamnă artă încă de când era mică cu o mare atracție către romanul polițist. Pentru că nu-și dorește prea mută publicitate scrie sub pseudonim.

Cărți scrise de Tessa Nadir

Scriitoarea Tessa Nadir a debutat în 2015 cu romanul „Sânge și flori de portocal”, despre care o să citim câte ceva mai jos. Desigur, vouă vă revine misiunea de a citi cărțile prezentate căci acesta este scopul final al articolului nostru.

Sânge și flori de portocal

Cum spuneam mai sus, romanul a apărut în 2015 la editura Tracus-Arte și este un roman polițist foarte generos, are 524 de pagini.

Sânge și flori de portocal tessa nadir

Romanul ne prezintă activitatea Robertei King, un tînăr procuror general ce este logodită cu Nick Sanders, logodnic implicat ca și ea în lupta anti-criminalitate. Sunt pe urmele unui om de afaceri foarte bogat care se pare că își ucisese soția. Ancheta nu se derulează însă așa de ușor și repede cum ar trebui și curând universul Robertei este dat peste cap. Se confruntă cu niște crime urâte, se pare că logodnicul ei nu nutrește cele mai bune sentimente față de ea și alte lucruri de acest gen.

Recenzii complete puteți găsi pe literaturapetocuri si pe alinas.ro.

 Lacrimi de ceacâr

Aceasta a apărut în 2016 la editura Vremea și este sora mai mică a primei, având 198 de pagini.

Lacrimi de ceacâr tessa nadir

Cartea aceasta nu are nici o legătură cu primul roman, nu este o carte polițistă. Este o carte thriller și fantasy, eu așa aș defini-o.

Ne este prezentată povestea lui Melix, o femeie mulțumită de viața ei. Are o viață frumoasă, o căsnicie fericită și tot așa. Pare totul în regulă în viața ei însă la un moment dat castelul din cărți de joc se prabușește.

Melix, se prinde că soțul ei o înșeală. Contrar recomandărilor mele din acest articol De ce înșală oamenii, pe care Melix nu l-a citit se pare, îsi cam ucide soțul. Nu se mărginește la asta și se pare că îi mai killărește și pe alții și face asta cu o chestie magică care are un mic defect și anume să mai facă rost de niște demoni dispuși să distrugă lumea.

Detalii pe recenziicartibune.


Cele două cărți pot fi cumpărate de pe libris si elefant.

Ca de obicei, vă invit să vă abonați la blog pentru a primi pe mail următoarele articole (completați cele două câmpuri din dreapta sus) și să dați un follow paginii de facebook Scriitori Romani.

Nu uita, dacă ești român, susține literatura română!

Sursa imagini: facebook Tessa Nadir.

Tessa Nadir
5 (100%) 2 votes

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *