Tu cum ții evidența cărților citite?

Din întâmplare am dat peste un articol care mi-a atras atenția, era vorba de un soi de cod secret în cărți într-o bibliotecă de pe undeva, articolul original poate fi citit aici.

Pe scurt, cineva, o bibliotecară a observat că un număr de cărți din bibliotecă aveau un semn distinct și anume cifra de la pagina 7 era tăiată cu pixul. De ce? Nu știa care e însemnătatea acestui fapt, iar cărțile aveau ceva în comun, erau cărți de dragoste și astea sunt cam ca asiaticii, seamănă toate între ele. Aaaa, între timp m-am apucat să citesc și eu 50 Shades of Grey, dar discutăm altădată despre această carte lipsită complet de gust.

Revenind la subiect, acea cifră era tăiată de fapt pentru că așa își marcau doamnele cărțile pe care le citeau ca să fie sigure că nu le citesc de două ori.

Ei și plecând de aici, mi-am amintit că mi-am luat și eu țeapa asta de câteva ori și încă mi se mai întâmplă, să fi uitat complet că am citit o anume carte, să o reiau și să-mi amintesc abia pe la jumătatea cărții că am citit-o.

Ca atare, de ceva timp încoace (dar de prea puțin, maxim vreo doi ani) am început să țin o listă. Am încercat să trec pe listă toate cărțile de care mi-am amintit că le-aș fi citit și desigur, ce citesc de aici înainte.

Le țin astfel evidenta în dublă partidă, o dată e vorba deci de acea listă și a doua oară desigur, e vorba de goodreads.com și cărțile mele le vezi mai jos, ce am citit, ce citesc, ce vreau să citesc.

Am trei intrebări la tine:
1. Ți s-a întâmplat vreodată să recitești o carte pur și simplu uitând că ai citit-o?
2. Cum ții evidența cărților citite, folosești o altă metodă?

3. Ce carte vrei să-ți cumperi în perioada următoare? Eu vreau să-mi iau asta cu regulile vieții de la Jordan Peterson dar cred ca aștept niște reduceri ceva.


Sursa imagine: pexels.com

Tu cum ții evidența cărților citite?
4 (80%) 3 votes

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *